• Most Read
  • Most Commented

Categories

Archives

5 lý do nên tổ chức bữa trưa kết hợp bàn việc kinh doanh

04:01 PM Tuesday June 25,2013
Posted by Ngô Thùy Dung Under L&M Skills | Commments (39)
  • Print
Bạn có một cuộc gặp quan trọng? Dưới đây là 5 lý do tại sao bạn nên bố trí cuộc gặp đó trong bữa trưa và bí quyết giúp tận dụng hiệu quả cuộc gặp gỡ đó.
Cuối cùng bạn đã liên hệ được với người mà bạn theo đuổi. Đó có thể là vị khách hàng trong mơ của bạn. Có thể đó là người cố vấn bạn luôn muốn có được. Cũng có thể đó là một đối tượng tuyển dụng hoàn hảo hoặc một đối tác tiềm năng. Vấn đề là bạn muốn họ lắng nghe và họ đồng ý dành thời gian cho bạn. Giờ là lúc bạn cần đặt cược vào cuộc gặp này.
Điện thoại và Skype không đủ riêng tư để chốt thương vụ này. Bạn cần phải gặp trực tiếp họ. Đừng đi tới văn phòng của họ. Thậm chí đừng đi uống cà phê hay uống nước với họ. Bạn cần mời họ ăn trưa. Và đây là lý do tại sao và cách thực hiện việc này:
1. Bạn sẽ kiểm soát môi trường tiếp xúc
Văn phòng của họ là lãnh địa của họ: đồng nghiệp của họ có thể ngắt lời bạn hoặc họ có thể bị phân tán vì các cuộc gọi hoặc email. Ngay cả khi họ đồng ý gặp gỡ tại văn phòng của bạn, hẳn bạn cũng không muốn bị phân tán như vậy. Bên cạnh đó, khi ở trong lãnh địa của bạn, có thể họ sẽ có tâm lý phòng vệ. Bạn muốn họ thật thoải mái. Bạn muốn môi trường tiếp xúc phải ủng hộ bạn. Bạn có thể kiểm soát toàn bộ không khí của buổi gặp gỡ trong bữa trưa.
Hãy nói với khách hàng tương lai rằng bạn sẽ sắp xếp mọi việc và gửi họ thông tin về địa điểm gặp gỡ. Hãy chọn một nhà hàng yên tĩnh để họ có thể nghe bạn. Hỏi họ về đồ ăn yêu thích của họ và tìm một không gian thích hợp (có thể là theo xu thế hoặc cổ điển, thanh lịch hoặc suồng sã) phản ánh được ấn tượng mà bạn muốn tạo ra. Sắp xếp trước với các nhân viên phục vụ bàn của quán ăn (trả trước tiền boa và thuộc tên riêng của họ) để họ chăm sóc đặc biệt bàn của bạn, làm xong phần này bạn có thể rảnh rang tập trung vào công việc của mình. Giờ mọi việc đã ở trên phần sân của bạn và khách hàng tương lai chỉ có thể bị ấn tượng mạnh với phong cách, sự nhiệt tình và cách giao tiếp của bạn với mọi người.
2. Bạn sẽ ở vị trí Bình đẳng
Tôi ghét phải tới văn phòng của ai đó và ngồi trước bàn làm việc của họ. Họ ngồi tại vị trí quyền lực và chờ bạn thể hiện. Một nửa thời gian ghế của họ cao hơn bạn làm bạn cảm thấy mình nhỏ bé và không quan trọng. Chỉ với một chút chuẩn bị tại bữa ăn trưa bạn sẽ làm cán cân quyền lực trở nên cân bằng hoặc thậm chí nghiêng về phía bạn. Xem trước nhà hàng mà bạn chọn và chọn trước bàn mà bạn thích với trưởng nhóm phục vụ bàn. Hãy chắc chắn rằng bạn có thể nhìn thấy cửa ra vào và tựa lưng vào tường nếu có thể. Bạn có thể vẫn ngồi để bạn và họ ở độ cao tương ứng và bạn là điểm có thể nhìn thấy duy nhất từ góc quan sát của họ.
3. Bạn sẽ làm chủ thời gian
Những việc phải làm sẽ chi phối khung thời gian của một cuộc gặp gỡ. Nếu bạn chỉ có 20 phút để thảo luận về nội dung, bạn sẽ thấy mình muốn ra về ngay khi đã đạt được mục đích của mình. Bữa trưa thì khác. Ăn uống là một trải nghiệm mang tính xã hội được mong đợi và rất ít người lại dành ít hơn 60-90 phút cho bữa trưa. Hãy để máy tính xách tay ở nhà. Một bản thuyết trình trên giấy đặt trên bàn sẽ rất hiệu quả và khách hàng tương lai có thể mang nó về nhà. Khi bạn đã làm công việc mô tả ngắn gọn, hãy tiếp tục trừ khi khách hàng tương lai muốn tìm hiểu kỹ hơn phần bạn vừa trình bày. Trừ trường hợp bạn cảm thấy bực mình, hãy nhớ bạn và họ ở đó để thưởng thức toàn bộ bữa ăn, hãy dành thời gian trống để kết nối với nhau một cách thân mật. Mọi người làm ăn với những người mà họ thích. Giờ là lúc bạn có thời gian để giúp họ thích bạn.
4. Bạn sẽ tạo ra một trải nghiệm chung
Hai bạn ở đây cùng nhau. Hãy làm khách hàng tương lai cảm thấy thoải mái. Hãy chắc chắn rằng các quy tắc xã giao của bạn đều chuẩn mực. Soi gương xem lại các hành vi của mình để bạn không phải xấu hổ vì chúng. Bạn có cơ hội để tìm ra điểm chung và mối liên hệ. Hãy tạo ra một kỷ niệm đáng nhớ làm cơ sở cho mối quan hệ trong tương lai của bạn. Hãy biến bữa trưa thành một kỷ niệm tuyệt vời và cả hai bên đều thấy thú vị khi nhắc lại. Nêu rõ sự cần thiết của buổi gặp gỡ. Tìm ra cách để buổi gặp gỡ trở nên thú vị và tạo ra những khoảnh khắc bất ngờ khiến khách hàng tương lai phải ngạc nhiên. Hãy gọi điện trước cho đầu bếp để họ chuẩn bị một món ăn đặc biệt.
5. Bạn sẽ khiến họ cảm kích
Hãy cầm quyển séc lên!!! Điều này có vẻ hiển nhiên nhưng hiện nay nhiều doanh nhân có xu hướng chia nhau trả tiền hóa đơn. Nếu muốn nắm lấy quyền lực thì bạn không nên chọn cách này. Bạn muốn khách hàng tương lai cảm thấy cảm kích bạn dù chỉ vì một bữa ăn. Hãy chắc chắn rằng bạn có lợi thế khi bữa ăn kết thúc. Cách tốt nhất để có được điều đó là hãy kín đáo đưa thẻ tín dụng của bạn cho nhân viên phục vụ bàn trước khi bữa ăn bắt đầu. Bạn có thể quyết định liệu có nói trước với khách hàng là bạn đã trả tiền cho bữa ăn hoặc chờ tới cuối bữa để tạo sự ngạc nhiên cho họ. Dù là cách nào thì bạn cũng sẽ đặt họ vào tình thế cảm kích bạn và để rộng lối cho bạn theo đuổi các bước tiếp theo.
(Dịch từ Inc)
Nguồn: hoclamgiau.vn
  
Share your comment
I agree with all Terms of Use *
Comments
at 26/09/2014 09:04 PM
这就是蓝牙音乐帽子的实用功能,他可以实用也可以美观,这么多的优点,你们值得拥有。
http://www.mysilversands.com/userfiles/File/hasjksj.asp
wilookzmi at 27/09/2014 12:52 AM
at 27/09/2014 11:03 AM
Round sunglasses are a good choice which are the most adorable embellishment under the retro fashion. The round shape makes the sunglasses extremely cute, no matter at the stage or in the street, there are a large number of round-framed glasses.
http://www.lizashley.com/cheapugg.asp
at 28/09/2014 10:25 AM
There are so many people selling fake RayBan out of China, Hong Kong, or other countries. They post a picture that belongs to a pair that is actually real, then they send you a completely different fake pair. My Advice to you is to only buy from inside the border lines.
http://www.graphicmindsinc.com/axiom/images/ljsudjy.asp
at 28/09/2014 10:50 AM
Your technologically advanced involving Louis Vuittion design and style is offered to you personally in Thumbtrade.com since many of us merely investment the most up-to-date variety of Louis Vuittion sunglasses along with Eye wear.
http://www.oatsroydmillholidayapartments.com/belts.asp
at 28/09/2014 08:30 PM
Apart from opting for aerodynamic shapes, athletes and sportsmen can also choose from among a variety of lenses to suit their different needs. These can then be used as inter-changeable lenses.
http://www.csbinternet.co.uk/css/custom/base/images/raybanuk.asp
at 29/09/2014 12:07 AM
The popularity of winter sports has greatly expanded, as people take benefit of the wide variety of snow based opportunities, like skiing and snowboarding. Oakley indicates a leader in ski goggle design, used by a large number of professional athletes.
http://www.mysilversands.com/userfiles/File/hasjksj.asp
khnjwjjeve at 29/09/2014 09:29 AM
Burberry Womens Scarf Sale
Ford Rehab Confirmed Amid Damning Toronto Star Story.txt
Cheap Burberry Scarf Cashmere Outlet
facts about Super Bowl Sunday.txt
Cheap Get A Burberry Scarf For Sale
to Make a Man Feel Emotionally Attached to You.txt
at 29/09/2014 02:25 PM
Usually if you take your sunglasses to a lens crafter store or a Sunglass Hut store , then you get more accurate information.Beam ban aviator is developed to protect pilots eyes from everlasting damages as a result of the harmful sunlight when flying.
http://www.oatsroydmillholidayapartments.com/belts.asp
at 29/09/2014 05:12 PM
Professional lens cloths are designed to remove build ups of dirt, smudges or fingerprints and are available quite cheaply - they are always a good purchase.If stuck for a way to clean your eyeglasses in a rush, you can drop a bit of vinegar onto a soft cloth and wipe this over the lenses.
http://www.csbinternet.co.uk/css/custom/base/images/raybanuk.asp
at 30/09/2014 04:41 AM
Usually if you take your sunglasses to a lens crafter store or a Sunglass Hut store , then you get more accurate information.Beam ban aviator is developed to protect pilots eyes from everlasting damages as a result of the harmful sunlight when flying.
http://www.oatsroydmillholidayapartments.com/belts.asp
at 30/09/2014 08:30 AM
Lots of web sites are not required this retail license to sell these items. With this you can save a lot of money as well as time. Some of the websites are not allowing you to purchase products in large quantities. You need to buy a small quantities or single pair at a time.
http://www.sward.org.uk/images/home/okhotuk.asp
at 30/09/2014 10:29 AM
The delivery Once you place your order, the online store gets working on it immediately. Within a few days your order is sent directly to your mentioned address. Your Louis Vuitton Purses and Wallets once ordered are shipped to your doorstep without any extra charges.
http://www.mysilversands.com/userfiles/File/hasjksj.asp
john at 30/09/2014 04:04 PM
Zw9Iw1 http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com
at 30/09/2014 08:39 PM
Burberry trench coat gives a magical feel to your wardrobe. Burberry trench coats are one of the best means for women to flaunt winter style. These can be worn throughout the year depending upon the type of fabric you choose. Use your style knowledge and choose the best among all which enhances your personality.
http://www.csbinternet.co.uk/css/custom/base/images/raybanuk.asp
at 01/10/2014 03:19 PM
In order to keep pace with the times, the top designers always change the fashionable styles according to the basic styles. There are several kinds of designer handbags await you to choose. Designer evening purses, fashion leather handbags, vogue tote bags, and other types.
http://www.caregivershome.com/images/ads/sainimu.asp
at 01/10/2014 08:00 PM
Make sure any belt that you buy doesn*t have a long overhang after it is fastened (unless it is designed to be worn long a la this season*s Burberry belt). It is so unsightly to see belts with long flapping ends and looks cheap.
http://www.lizashley.com/images/ugg.asp
at 02/10/2014 12:13 AM
The cheap bags in bags sale are made by skilled craftsmen. Not only famous personalities can have stylish handbags but anyone can possess a stylish and cheap designer handbag that can be purchased from a bags sale.
http://www.oatsroydmillholidayapartments.com/belts.asp
at 02/10/2014 03:44 AM
Since beginning when we were on business of exporting the fake handbags, we determined to bring our customers the best replicas. Several years past, it is proved that we were right, Customers always look for top grade bag replicas. Everyone hope to catch people*s eyes by their elegant quality.
http://www.mysilversands.com/userfiles/File/seo/cheapugg.asp
http://www.bosungsci.com/brands/htm-275.html at 02/10/2014 04:44 AM
Gradually Mastering Audio Video High Tech Within the basic package, you should expect the experts to connect your new media system to several video components, like cable satellite, your DVD, or a game console and to attach speakers to it. Speakers in this package will not be mounted either on or in your wall, and all the cables that your system requires will be exposed. In addition, placing the screen on a wall or ceiling requires additional work, which was not included in this package.Expert, home theatre installers provide several service packs referring to speakers being set in place. The minimal service pack deals with 2 items, the next with 3 items, and for more advanced devices, 5.1 or 7.1 surround sound systems are dealt with. The service providers will insure that speakers are placed wherever on walls or in walls you want them and that the afferent wires are conducted through your attic or through crawl space. Your speakers will be provided with 16gauge wire. The video components will be integrated and connected, the speakers will be positioned to obtain the best surround sound effect and tested to work properly and basic functions on your remote controller will be programmed. When the home theatre installers enter your home, they will start any requested work by inspecting your site, and the more complicate the system you want to operate, the more thorough the initial assessment and discussions. There is not a very significant difference between having your screen anywhere on a wall and having it right over the fireplace, but the materials from which your fireplace and your wall are constructed will need extra assessment for safety reasons and in this variant the cables cannot but be concealed. Again, the difference between the speakers of an indoors audio system and the requested outside speakers is virtually none to our eyes but significant enough to the eyes of experts, so that outside speakers make the object of a separate service pack. Not every type of speaker and not every type of wire is equally suitable for outdoor placement.Finally, some words about the remote. In case of a sophisticated integrated audiovideo system, the remote controller is trainable, but do not expect the experts to do this, past basic functions, by default. Instead, for a small extra amount, both you and your remote will receive proper training.
http://www.bosungsci.com/brands/htm-275.html http://www.bosungsci.com/brands/htm-275.html
Start«12»End
Page 1 of 2
13801335
readers